29 Aralık 2017 Cuma

2017 Kozmetik Favorilerim || 2017 Cilt Bakımı Favorilerim



Herkese yeniden merhaba! 2017’nin bitmesine tam 3 gün kaldı! Ben de bu yazıyı yazmalı mıyım yoksa yazmamalı mıyım diye düşünürken kendimi bloğumda buldum. Şöyle oturup bir süre düşündüm, ben bu yıl en çok hangi ürünleri sevdim diye! Umarım eksiksiz bir şekilde aklıma gelmiştir, sonradan “aaa bu ürünü eklemeyi unutmuşum” diye aklıma bir ürün gelirse üzülürüm açıkçası. 


2017 benim için yüksek miktarda stresli geçti! Aşırı aşırı stresten başka bir şey hatırlamıyorum! Yılın ilk zamanlarında başarmak zorunda olduğum AÖF fakültesinden 2 sınavım, bunun yanı sıra gittiğim Almanca kursum, taşınma telaşım.. “Geçtim mi geçmedim mi nasıl başaracağım nasıl öğreneceğim” sürekli kafamda böyle sorular beynimi kemirdi durdu. Çok şükür hepsini atlattım. Şimdi bunu söylemek ne kadar kolaymış meğer. Almanca B1 diplomamı da aldım AÖF’den İşletme diplomamı da aldım! Ve taşınma işleminin de altından tek başıma kalktım! Ben ne kadar sabırlıymışım meğer, 2017’den bunu öğrendim! 

Şimdi gelelim 2017 favorilerime;

Eylül ayından itibaren hayatıma çok fazla parfüm girdi ancak Yves Saint Laurent markasının Black Opium parfümünün hakkını yiyemezden! Yılın yarısında hayatımda bu parfüm vardı.  Yazın ise 3 ay boyunca Yves Rocher Evidence parfümü kullandım. Yazın favori kokularımdan. Sonbaharda Gucci Guilty, havaların soğumasıyla beraber Lancome La Vie Est Belle İntense kullandım! Şu an favori kış parfümümü buldum ve asla değiştirmeyeceğimden, bıkmayacağımdan eminim. O parfümü de bir sonraki yazımda anlatacağım.

Cilt Bakımı Favorilerim



Himalaya’nın cevizli scrub’ı ne çok övüldü bu sene. Durum böyle olunca ben de denemekten geri kalamadım tabi. Gerçekten fiyat performans olarak çok başarılı, burnumdaki siyah noktaları çok iyi yok ediyor. Türkiye’ye gidince stoklayacağım. 

Yves Rocher  hassas ciltler için olan yüz temizleme sütünü bayıla bayıla kullandım. Makyaj temizleme özelliği güzel, cildinizi bebek gibi yapıyor, besliyor ve nemlendiriyor. Tek kötü yanı, çok kötü kokması. 

Clinique Moisture Surge Overnight maskeyi yılın ilk 4 ayı falan Clinique markasının bu uyku maskesi elimden hiç düşmedi. Kışın en soğuk günlerinde cildime ilaç gibi geldi, onun yerini şimdi Kiehl’s Midnight Recovery serum aldı. Her gece hunharca gibi kullanıyorum. Henüz  yeni almış olsam da 2017 favorilerime eklemesem ayıp olurdu. Bir kaç ay önce tester'ini istemiştim mağazadan ve kullanmıştım 1 ay. Daha sonra cildime çok iyi gelince büyük boyunu satın aldım.Cok güzel nem veren, cildimi sağlıklı gösteren bir gece serumu.

Yves Rocher  kayısılı peeling bir kaç senedir favorim bu yıl oldukça fazla kullandım kendisini yine. Cildimi kurutmayan güzel bir peeling. 

L’Oréal Paris detox maskeyi henüz Türkiye’de yokken satın almıştım ve bayılmıştım! Bunu sizlerle de paylaşmak için bloğuma yazmıştım ve en çok okunan yazım bu oldu 2017’de! Uygun fiyatlı, performans olarak sizi şaşırtan çok güzel etkisi olan bir maske. 

Veee yine 12 ay boyunca elimden hiç düşmeden kullandığım ürün, Kaufmann’s markasının bu bebek kremi. Detaylı olarak yazmıştım, buradan okuyabilirsiniz. 



Bu arada böyle ürünlerin (peeling-maske-scrub) faydasını görmek istiyorsanız duşta kullanın. Ancak böyle etki ediyor çünkü. Sıcak suyun buharından gözeneklerim iyice açılıyor ve tam o sırada ben maskeyi uyguluyorum. Belirtmeliyim ki, normalde kuru cildinizde bir işe yaramıyor. Aaa dur ben bi’ maske yapayım şu dizimi izlerken diye düşünürseniz hiç zahmet etmeyin, en etkili sonuç duşta :) 




Kozmetik Favorilerim


Fondöten olarak Mac Face and Body elimden düşmedi hiç.12 ay boyunca bıkmadan, bayıla bayıla kullandım!  
Rimel olarak tek bir favorim vardı o da şurada yazısını yazdığım Yves Rocher Sexy Pulp maskara. Bir çok rimel denedim,bitirdim ama içlerinden birini seçmem gerekiyordu. Verdiği hacim, dolgunluk ve kolay temizlenmesi favorim. 
Mac rujlarla 2016’nın sonunda tanışmıştım. Bu sene elimden düşmediler. Gördüğünüz gibi neredeyse yemiş olduğum bir ruj var fotoğrafta. Mac Jubilee! Hayatımdaki en ama en favori rujum! Dibine kadar kullandım sonra bir tane daha satın aldım ama teyzem de çok beğendiği için aldı benden :( Yenisini alacağım en kısa zamanda. Diğer renk ise Taupe. Bu ruju yılın ilk 4-5 ayı neredeyse dudağımdan hiç çıkarmadan kullandım.
 Bir diğer kozmetik favorim The Balm Stainiac dudak ve yanak ürünü, yanağımda renkli bir görüntü sevmemi sağlayan ürün! Yazın satın aldığımdan beri bayıla bayıla kullandım. Koyu pembe, utanıp kızarmışsınız gibi bir efekt veriyor yanağınıza. 



Bu senenin kapatıcı favorileri, Kapatıcı olarak tek aşkım Maybelline Fit Me concealer’in yanına bir favori daha eklendi. İlk aldığımda hiç beğenmediğim daha sonra ucundaki süngeri çıkarınca bayıldığım Maybelline Age Rewind kapatıcıyı çok severek kullandım. 
YSL siyah kajal kalem aldığım günden beri elimden düşmedi. Siyahlık ve akmaması 10 numara! Nyx markasının Wonder Stick ürünündeki krem kontür kısmını çook severek kullandım! Ama kalıcılığı hiç iyi değil maalesef! 
Essence markasının Long Lasting 02 numaralı Hot Chocolate rengi. Muhteşem bir kahverengi, en sevdiğim göz kalemlerinden geçen sene de favorimde ve bu sene de çok severek kullandım. 


Bu sene elimden hiç düşürmediğim far paletim Zoeva Cocoa Blend far paletiydi. Detayli okumak isterseniz, burada mevcut.
Bronzer olarak yılın ilk aylarında yaz mevsimine kadar Nars’ın Laguna bronzerini hunharca kullandım! Ta ki bir gün elimden düşürüp kırana kadar :( 
Şimdi arada sırada kullanıyorum, onun yerini The Body Shop markasının Honey Bronzer’ı aldı! En sevdiğim, bayılarak kullandığım bronzerlardan! 
Aydınlatıcı olarak tek favorim, göz bebeğim Mac Soft and Gentle
Veee son olarak da kaş ürünü olarak bu sene tek favorim Makeup Forever markasının bu waterpeoof kaş kitiydi. Özellikle yazın çok işime yaradı. 

Zoeva markasının fırçaları elimden hiç düşmedi, yıl boyunca bu fırçaları kullandım.




İşte benim 2017 favorilerim bu kadardı. Yine bir yıl bittiği için hüzünlüyüm! Ve 18 yaşımdan beri söylediğim bir söz var! Teoman’ın şarkı sözünden, “nasıl oluyor vakit bir türlü geçmezken yıllar hayatlar geçiyor” ..
Sizce de öyle değil mi! Keşke zaman bu kadar çabuk geçmese. 2018’den tek beklentim; huzur, mutluluk ve sağlık! Umarım yeni sene hem bizler için hem de ülkemiz için çok güzel ve hayırlı olur! Zira 2017’ye çok kötü bir haberle başlamıştık. Aynı katliamın tekrar yaşanmaması dileğiyle..

Sizin yeni yıldan beklentileriniz neler?
En çok hangi ürünleri sevdiniz, okumak isterim yorum olarak yazın bana.

Sevgiler ❤️

3 yorum:

  1. Ohh ne güzel bir paylaşım olmuş canım :) Lorealın o serisini bende çok sevmiştim :) ve kıehls markasının serumunuda çok merak ettim şimdi bende bakmalıyım hemen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Eğer cildin kuruysa, tester’ını isteyip denemeni tavsiye ederim kesinlikle

      Sil
  2. Hepsine bayıldım, bazılarını listeme ekledim bile :)

    YanıtlaSil