8 Ağustos 2016 Pazartesi

BANA NELER OLUYOR 🌿 || Biraz Sohbet


Uzuuun bir aradan sonra herkese merhaba!
Nereden başlayacağım, ne anlatacağım hiç bir fikrim yok. Ama bir yerden başlamak lazım! Yaklaşık 4-5 aydır blog yazısı yazmıyorum. Şu şu yüzden diye gösterebileceğim bir sebebim yok, hepsi benim ruh halimle ilgili.
Öncelikle ilk sebebimden bahsetmek istiyorum, ben evlendikten sonra Almanya'ya yerleştim ve Türkiye'de AÖF okuyorum. Sınav zamanları Türkiye'ye gidiyorum ve ailemin yanında 2 ay kalıyorum sınavlarım dolayısıyla. Yine o zamana denk gelmişti ve çalışmam, başarmam gereken taaaam 10 sınavım vardı! Evlenip Almanya'ya geldikten sonra yaklaşık 10 kilo aldım. Klasik evlenip kilo alanlar derneği :D Üzerimde stres vardı. Geçmem gereken sınavlar, vermem gereken kilolar.. Böyle stres içinde olunca benim elime ayağıma dolanıyor. Nereye el atacağımı şaşırıyorum. Aslında her şey çok basit gibi görünsede benim için öyle olmuyor.



Daha sonra sınavlarım bitince koştur koştur bir hazırlanma telaşı, akrabalarla vedalaşma telaşı derken Almanya'ya döndüm. Bu arada hemen de alışmışım Almanya'ya. Özledim, bir an önce dönmek istedim. "Baba evinden bir kere çıktın mı geri döndüğünde sana dar gelir" dedikleri cümle ne doğruymuş. Döndüğümde Ramazan ayıydı. Burada oruç baya bi' geç açılıyor. Saat 22.00'da açıyorduk orucumuzu. (Türkiye saatine göre 23.00) olduğunu göz önünde bulundurursak baya geç. O saate kadar az açlık krizleri geçirmedim :D 
Durum böyle böyle ilerlerken ben kozmetikten soğudum. Bir anlığına hayatı sorguladım. Bloğa yazmayı bırakın, her hafta kozmetik marketlere gezmeye giden ben dükkanların önünden geçesim bile gelmedi.  Yavaş yavaş eski hobim geri gelmeye başladı. 
Öyle bir dönemdeyim neden mutsuzum bilmiyorum, her şey yolundayken..
Kendi iradesizliğimden sanırım. Kendime sürekli sözler veriyorum ama yapamıyorum.
Onu yemeyeceğim derken kendimi yemek yerken buluyorum.
Her sabah erken uyanacağım, her gün düzenli yürüyüş yapacağım derken kendimi daha bi' uyuşuk halde buluyorum ve bunlar beni delirtiyor!
Akışına bıraktım, eşimle gezdim tozdum hayattan zevk almaya çalıştım. Gerçekten hayat o kadar kısa ki! En önemlisi mutsuz da olsam hep şükrettim elimdekilere. Kendimi birden bilgisayar başında buldum ve sizlerle paylaşmak istedim. 
Kozmetik yazılarına yeniden devam 😄 Sınavlarımı başarmışım notlar pek iç açıcı olmasa da! Son 2 sınavım kaldı ve meğer Açık Öğretim sınavlarına Almanya'da da girilirmiş!
Arada tabi ki yorgunluklar olur, mutsuzluklar olur. Önemli olan farkına varabilmek hayatın kısa olduğunun.  
Yakında Almanca kursuna başlıyorum yeni yoğunluğum ve stresim bu olur 😄 
Ama razıyım, dil bilmeden bir ülkede yaşamak çok zor!

Sevgileeer 

8 yorum:

  1. Hoşgeldin.. Sınavlarını tebrik ederim. Zayıflama işine gelince aynı senin durumundaydım ve 30 kilo verdim. Sadece su iç ama çok çok iç.. Birşey yapmadığın halde sadece su içerek vereceğin kilolar sayesinde motive olup, yürüyüşe de başlayacaksın. Ama böyle şeylere takılma sen yinede. Önemli olan sağlık gerisi teferruat. Mutlu zamanların olsun. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Vaaay 30 kilo mu, ne güzel azimliymişsiniz tebrik ederim. Aslında tek sorun kilo değil işte genelleme olarak neyi yapacağım dersem kendimi o işi yapamazken buluyorum. Gerçekten de önemli olan sağlık, o olmadan her şey boş. Sevgileeer 💛

      Sil
  2. Hayat kısa, kuşlar uçuyor... :) Mutsuzluk insanın içinde aslında ufacık bir nokta. Sen izin vermedikçe görünmez ki. Mutlu ol, kiloymuş, stresmiş hiç takma. Takarsan daha da kilo alabilirsin ( ben genelde öyleyim. :) ) Sınavların içinde başarılar! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım öyle taktıkça, zayıflamam lazım dedikçe daha çok alıyorum. Stres bende kilo yapıyor kendimi yemek başında buluyorum hep :D işte benim de ruh halim bu, 2 gün bunalıma giriyorum 3. Gün kendimi topluyorum hayat kısa kendine gel diye. Öyle geçiyor Zaman 💛

      Sil
  3. Hosgeldin gurbetci arkadasim benim <3 Arada oluyor hepimizin böyle zamanlari, kendine zaman ver, eminim hersey güzel daha zevkli gelecek. Biliyorsun bu aralar evdeyim, cok daralirsan cik gel bana her zaman beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay severim seni Zey keşkeeeee yakın olsak da gelsem :( Of of ne güzel olurdu. Kendime baya uzunca bi' zaman verdim. Ayın 22'sinde Almanca kursuna başlıyorum heyecan kapladı içimi :D 💛😘

      Sil
  4. hşgeldin canımmm. hayatta ve blogunda başarılar diliyorum çok çoook öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay hoşbuldum canımmmm asıl sen hoşgeldin seni buralarda görmek ne güzel 😄😘😘 öpüldün 😘💛💛💛

      Sil