9 Nisan 2016 Cumartesi

TANGLE TEEZER TARAK || COMPACT STYLER

Herkese yeniden merhaba!

Bugünkü konuğum; Tangle Teezer saç tarağı. Uzun zamandır hakkında bayadır düşünüyordum alsam mı almasam mı, fiyatına değer mi? Gerçekten övüldüğü kadar var mı? Kullandım, deneyimledim ve şimdi fikirlerimi sizlerle paylaşacağım.



Öncelikle bu tarağı almama neden olan en önemli faktörden bahsetmem gerekirse, geçen yaz tatile gittiğimde yanımda saç kremim yoktu. Öyle nerde tatile tüm bakım ürünlerini taşımak. Gittiğim yerde Watsons, Gratis gibi yerler varsa oradan alıyorum tüm lazım olan bakım ürünlerini. Her neyse, saç kremim olmadığı için saçlarımı açmakta o kadar çok zorlandım ki eşimin de dikkatini çekmiş "hep saçlarını yoldun ya" cümlesi ile karşılaştım. Gerçekten saçlarımı yoldum, zorla taradım çatır çatır sesler eşliğinde. O an anladım ki aslında saç bakımına kaliteli bir taraktan başlamalıyız. Almanya'ya döndüğümde DM Markt'ta dolanırken bu tarak ile karşılaştım, zaten uzun zamandır aklımdaydı dedim ve satın aldım. Ben tercihimi Compact Styler olan çeşidinden yana kullandım. Yani kısa saçlılar için uygun olan, ayrıca kapağı olduğu için seyahat ederken daha kullanışlı olacağını düşündüğüm versiyon. Ve bu çeşidi, çantada taşımak için tasarlanmış. Kapağı olduğu için tarağa zarar gelmiyor, tam da tasarlandığı gibi çantaya atıp çıkmalık, oldukça da şirin!




Benim saçlarım; kısa olduğu zaman da zor taranan, sürekli düğümlenen, saç kremi vs sürsem de tararken sürekli zorlandığım bir şekilde. Özellikle de beni en çok rahatsız eden şey saçımı tararken çatır çatır ses gelmesiydi. Sanki canlı saçlarımı öldürüyormuşum hissine kapılıyordum o sesi duyunca. 
Bu tarağı kullandığımdan beri yukarıdaki saydığım sorunlardan eser yok. En önemlisi saçlarımı tararken diğer taraklar gibi yolmadığı için, saçlarım dökülmüyor.  3-5 tane saç teli oluyor tarakta. Ben duştan sonra saçlarım ıslakken tarıyorum saçlarımı. Önceden kuru saçlarımı asla taramazdım gün içinde. Ama Tangle Teezer ile tanıştıktan sonra gün içinde de tarıyorum. Çünkü çok güzel yatıştırıyor saçlarımın elektriklenmiş halini ve de parlaklık veriyor. Bunu nasıl yapıyor gerçekten inanamıyorum ben de. Saçımı tarayıp taramadığını bile anlamıyorum. Sanki saçıma oyuncak tarak değdiriyorum. Küçükken Barbie bebeklerle oynarken onların tarağı ile saçımızı taramaya çalışırdık ya hani, öyle bir his.
Bu arada banyo sonrası saçını taratmak istemeyen küçük tatlı mı tatlı kızınız varsa bu tarak tam ona göre. Canını hiç yakmayacaktır, içiniz rahat olsun.


Tarağın yapısı sık plastikli olmayan, arada boşluk bulunan uzunlu kısalı plastik kıllara sahip.

Ben 6 aydır kullanıyorum, fotoğrafta gördüğünüz gibi uçlarının kenarlarında biraz bozulma oluştu. Bu da benim saçım uzadığı için tarak artık zorlanıyor. Bir diğer çeşidi olan Original versiyonunu satın alacağım kesinlikle. Eşim de bu tarağı çok sevdi. Masaj yapıyor çok güzel diyor :D İkimiz de aynı tarağı kullanıyoruz. 




Kesinlikle tavsiye ediyorum, bakımlı saçların en önemli faktörü kaliteli bir taraktan geçermiş ben bunu öğrendim. Saçlarınıza yatırım yapmak istiyorsanız önce iyi bir tarak almakla işe başlayabilirsiniz.
Ben 16 Euro'ya satın aldım. Buradaki fiyatı da 55 TL. Dikkat edin sahtesi çok mevcut piyasada. Güvenilir olması için, Kozmela'dan satın alabilirsiniz.
Umarım almak isteyenlere yardımcı olabilmişimdir.
Tüm cümlelerim tamamen kendi dürüst fikirlerim.

Sevgiler ♡






4 yorum:

  1. Merhabalar ,
    Kelebek etkisinden geliyorum :) bu taragi bende çok severek kullanıyorum ve dediğiniz gibi saçın dökülmesini minimuma indiriyor:) şaç derisinide çok güzel rahatlatıp masaj yapıyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniiiz, ben de takipteyim. Evet tarak gerçekten masaj da yapıyor :)

      Sil
    2. Merhaba GFC’de takibinizi göremiyorum, takipte misiniz acaba 😬

      Sil
  2. Ayy değilmiyim yoksa hemen bakıyorum :))

    YanıtlaSil