8 Ocak 2016 Cuma

MAC PREP + PRIME HIGHLIGHTER



Merhabalar kızlar! 
Bugünkü konuğum Mac Prep+Prime aydınlatıcı kalem. Almanya'da dolaşırken Mac mağazası görmüş olmanın sevinciyle, ilk Mac rujumu almak için girdiğim mağazadan yine bir kapatıcı grubu ürünle ayrıldım :D Alkışlar bana gelsin.



Mac'in pro longwear kapatıcısını ilk aldığımda çok seve seve kullansam da sonradan bana çok ağır gelmeye başladı, ürünü artık sevmediğimi farkettim. Göz altlarımı fazlasıyla kurutuyor ve rengi koyulaşıyordu. Sürmesi çok zamanımı alıyordu. Kapatıcılığına ve kalıcılığına sözüm yok ama gözümde eksileri bir anda çoğaldı.


Mac'teki MUA'ya derdimi anlatınca bana bu ürünü önerdi. Mağazada da uygulattım çok hoşuma gitti. Önce bu ürünü daha sonra da üzerine pro longwear'i uyguladı.
Mac Prep+Prime;
-Çok ince yapılı, ince yapılı olmasına rağmen kapatıcı
-Çizgilere dolmayan (çooook azıcık doluyor o da üst üste uygulayınca,)
-Aslında görevi aydınlatıcı olsa da ben kapatıcı olarak kullanıyorum.
-Kullanım alanı fazla olan bir ürün. İster aydınlatıcı olarak, ister tek başına kapatıcı, ister göz altı kapatıcısından önce kullanın cilt rengini eşitlediği için kapatıcının performansını arttırıyor. Ya da kapatıcının üzerine aydınlatıcı olarak da kullanabilirsiniz.

Açıkçası ürünü ilk aldığımda biraz pişman oldum," niye bu kadar para ödedim altı üstü bir kapatıcı başka markalarda bulamaz mıydım" diye kendimle çok çelişki yaşadım. Lakin yineeeee iyi ki almışım dediğim bir ürün oldu! İlk kez bir ürünü anlatırken zorlanıyorum. Artık göz altımda full kapatıcılık istemediğimi bir önceki yazımda söylemiştim. Maç Prep+Prime'ı tek başına uyguladığımda orta kapatıcı ama sanki hiç bir şey sürmemişim gibi gözüküyor. Kadife gibi bir his bırakıyor göz altımda.



Ürünün ambalajı bu şekilde,ucu fırçalı. Alttaki aparatı çevirince çıkıyor ürün



Bendeki rengi, Bright Forecast rengi. Cildimle tam uyum sağlıyor. Aydınlatma için pek 
kullanmayı denemedim o yüzden. 

Bir çok markanın bu şekilde alternatifi var, ama ben Mac'ten çok 
memnun kaldım.
Güncel Fiyatı; 90 TL

Herkese mutlu sonları. Kendinize iyi bakın.
Sevgileeeer 

16 yorum:

  1. Yine çok güzel ve faydalı bir yazı olmuş! Anlatım dilini en sevdiğim bloggerlardan birisiniz. Bol bol yazı bekliyorum! Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya nasıl mutlu oldum anlatamam çok teşekkür ederim! Böyle güzel sözler duyunca her gün yazı yazasım gelir vallahi :D Sevgileeeer ♡

      Sil
  2. Benim de göz altlarım çok damarlı, özellikle sarı tonlu aydınlatıcılardan hep uzak dururum daha da ön plana çıkardığı için. Ama bunda hem pembe hem sarı ton skalası var sanırım, yazını okuduktan sonra ben de kendime uygun renk bakmaya karar verdim. Bu arada fotoğraflar çok güzel olmuş eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiiiim ♡ En azından bi denet mağazada sen de benim gibi full kapatıcılık istemiyorsan memnun kalırsın. Cilt rengini çok güzel eşitliyor. Bildiğim kadarıyla 3 rengi bar ama emin değilim yanlış bilgi vermeyeyim :)

      Sil
  3. Ellerine saglik cok bilgilendirici ve detayli bir yazi olmus canim

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim canım benim ♡ :* :*

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık, bende ne zamandır böyle bir ürün arıyorum. takibe aldım bende beklerim canım :) caglagrmngl.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim mağazada bi' denettir mutlaka. Bloğuna baktım canım GFC eklentisi yok onu ekle takip edeyim oradan.

      Sil
  6. Huuuu 90 tl! Ama etkili bir ürün olduğuna göre eder bu fiyatı değil mi :)
    Bir sürü kapatıcı kullandım bugüne kadar, transparan ve sürdüğün sürmediğin belli değil. Onlara verdiğim paraların boşa gittiğini düşününce çok değil aslında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Full kapatıcı istiyorsan kesinlikle Pro longwear al canım bak ona verdiğin para kesinlikle çöpe gitmeyecek. Ben bu aralar full kapatıcı görünüm sevmiyorum. Fiyatı düşündürücü ama çizgilere dolma yapmıyor ve morlukları tam kapatmada da sürdüğün belli olmuyor. Böyle kadife gibi bir his veriyor. Ama bir daha o fiyata alır mıyım onu bilemiyorum :D

      Sil
    2. Ben senin göz altlarını çok mor değil diye hatırlıyorum. Pro longwear zombi gibi aşırı mor göz altı olanlar için iyi. Göz altı morluğun yoksa hiç bulaşma.

      Sil
    3. Mor değil de daha açık renk görünsün istiyorum bazen :)
      Ooo... Pro longwear da abartmış :D

      Sil
    4. Hee aydınlık görüntü istiyorsan Pro longweara hiç bulaşma canıııım. Lorealin vardı buna benzer ürünü herkes de memnun. Lumi serisinde.

      Sil
  7. Bloğumda ödüllü blog keşif etkinliği ayrıca bir de çekiliş var beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. İyi günler ben kapatıcılıktan daha cok göz altlarımın aydınlık görünmesini istiyorum bana nasıl bir ürün önerebilirsiniz bu arada cildim kuru.

    YanıtlaSil