16 Mart 2015 Pazartesi

SAÇ UZATMA/SAÇ BAKIMI





Küçüklüğümden beri kızıl saçlara ayrı bir hayranlığım var. İlk kızıl saç aşkım 9-10 yaşlarımdayken, televizyonda izlediğim pembe dizideki Natalia Oreiro'nun saçları.Kızıl saç bir insana bu kadar mı yakışır.





Yıllardır içimdeki bu tutku hiç dinmedi ve saçlarımı bir süre önce kızıla boyadım. Etrafımdakiler çok beğendi, tam bir kızıl saçın insanı olduğumu söylüyordu herkes ama ben yavaş yavaş sıkılmaya başlamıştım. Doğal saç rengime dönmek için can atıyordum.Saçımı uzatmak için çareler aramaya başladım.



-Bemiks Ampül
-E Vitamini
-Badem Yağı

Aslında her şey çok  basitmiş. Bu kürü 1 senedir yapıyorum, ama açıkçası düzenli bir şekilde değil. Bazen haftada 2 kere bazen 2 ayda bir.Çok üşengeç bir insan olduğumdan.. Çevremdeki insanlar saçların ne kadar uzamış maşallah diyorlar. Ki hayatım da hiç böyle bir övgü almadım, saçlarım hızlı uzamaz benim. 

Küçük bir kapta bemiks ampülü,E vitaminini ve badem yağının yarısını karıştırıyorum ve saç diplerime önce fırçayla uyguluyorum. 
Daha sonra da parmaklarımla masaj yapıyorum.Bu da çok önemli bir adım, parmaklarımızla daç derimize masaj yapmak saç diplerindeki kan dolaşımını hızlandırır dolayısıyla saçlarımız daha gür,canlı,parlak görünür. 
Daha sonra badem yağının diğer yarısını koyuyorum ve biraz da Yves Rocher'den karıştırıp saçlarımın ucuna sürüyorum. Saçımı güzelce sarıp, bi' 6-7 saat bekletiyorum.
Gerçekten uzatıyor ve saçlarınız ışıl ışıl sağlıklı görünüyor. Düğünde doğal saç rengimle olmak istiyorum, baya bi' uzadı kendi rengim.1 sene içerisinde omzuma kadar. Uzun saçı pek sevmem ben, zamanı gelince kestireceğim ve tamamen doğal rengime kavuşmuş olacağım.Tabi tipik bir ikizler burcu olarak, bir gün bakarım kızıl saçlı halimi özlemişim vee yeniden kızıla boyamışım saçımı :D

Bemiks ampül baya bi' kötü kokuyor. Parmaklarıma bile siniyor o kokusu. Ama yapacak bir şey yok etkisi var uzatmada.

 Bemiks ampül ve E vitaminini eczaneden çok kolayca bulabilirsiniz, üstelik oldukça da ekonomik. Ben her ikisine de en son aldığımda 8-9 TL gibi bir fiyat ödemiştim. İçlerinde 5'er ampül oluyor.Saçlarını hızlıca uzatmak isteyenler varsa, ya da boyadığı renkten memnun olmayıp saçlarını daha fazla yıpratmadan eski haline dönmek isteyenler varsa bu kolay tarifi mutlaka denesin.


8 yorum:

  1. Ah ah Natalia yüzünden ben de yıllarca kızıl saçla dolaştım. Hayranıydım onun :) Bakım kürü çok hoşuma gitti canım, deneyeceğim bir ara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah, gerçekten mi :D Ben de hayranıydım özellikle de kızıl saçlarının :D Dene canım,faydası olur mutlaka.

      Sil
  2. merhabalar, blogunuzu severek takip ediyorum :) Bana da beklerim
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim hoşgeldiniz, ama listemde sizi göremedim :)) Sevgiler

      Sil
    2. Galiba yanlışlıkla gizliden takip ede basmışım o yüzden :)
      Düzelttim :)

      Sil
  3. Bemiksin kokusu olmasa süreceğim ama maalesef kokusu saçlarımdan hiç çıkmıyor. Eline sağlık paylaşım için :)
    bana da beklerim takipteyim
    http://hazafgiller.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,hosgeldiniz.Evet çok kötü kokuyor benim saçımda 1 gün kalıyor ama bana kokuyor kokusu psikolojik heralde :) Etkisi olmasa katlanmam ama. Ben de bakıyorum hemen bloğunuza :))

      Sil
  4. Saç bakımı üzerine yazınızda verdiğiniz faydalı bilgiler için çok teşekkürler. Saçlarımız, boyalı da olsa boyasız da olsa mutlaka bakıma ihtiyaç duyuyor. Özellikle boyalı saçlar, ekstra bakıma ihtiyaç duyuyor. Çünkü saç zamanla boyandıkça, nemini ve canlılığını kaybedebiliyor. Bununla beraber; yıkamaya, kullanılan bakım ürünlerine, güneşe vb. etkenlere de bağlı olarak saçımızdaki boya, zamanla canlılığını yitirebiliyor. Bu konu üzerine tavsiyelerimi paylaştığım yazımı okumanız için sizinle de paylaşmayı isterim: https://www.ebrubektasoglu.com/yazi/boyali-saclar-icin-bakim-onerileri/
    Keyifli okumalar dilerim.
    Sevgi ve saygılarımla…

    YanıtlaSil