21 Ekim 2016 Cuma

Aliexpress Fırça Alışverişim || Replica Sigma Fırça

Herkese yeniden merhaba!
Bir kaç ay önce AliExpress sitesinden fırça alışverişi yapmıştım, Sigma fırçaların replikasını satın aldım. Hakkındaki düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.




Şimdi gelelim fırçalara. Ben bu replica Sigma fırçaları hep görüyordum ama sevgili Fashiolala'nın videosunda izledikten sonra almaya karar verdim. "Orijinal Sigma fırçalara boşuna para vermeyin replica olanları da çok güzel, çok memnunum" demişti videoda. Ben onunla aynı fırçaları almadım baştan söyleyeyim. Sigma'ya oldukça sinirliydim zaten hem 5 ay geç gelen kargom yüzünden hem de orjinal sitesinden aldığım halde arkasında yazan "Made in China" yazısı yüzünden. Ne yani biz şimdi sadece marka ismine mi para ödüyoruz, orjinal fırçalar bile Çin'de yapılıyor arkasında Made in China yazıyorsa.!
Siparişim konusunda bir sorun yaşamadım. 20 Nisan'da sipariş ettim ve 27 Mayıs'ta elimdeydi. Yaklaşık 1 ay içinde geldi.


Fırçaların görünümü birebir aynı. Paketlemesini bile birebir aynı yapmışlar pes dedim!


Soldaki orjinal Sigma - Sağdaki replika Sigma


Ancak gel gelelim ki ben fırçalardan hiç memnun kalmadım! Bunların sayesinde orijinal Sigma'nın değerini anladım. Almadan önce diyordum ki, nasıl olsa göz fırçası alıyorum beğenmesem de kullanılır yine öyle böyle. Ancak öyle değilmiş. Kullanılmıyor, kullanamıyorum!









Oldukça sert kıllara sahipler. Hassas göz yapısına sahibim, fırçalar gözümü acıtıyor far sürmeye çalışırken. Ve ürünü o kadar fazla tozutturuyorlar ki anlatamam yani! Sert kıllı oldukları için sanırım. En kötü yanı da farı uyguladığımda dağıtmak yerine çamur gibi görüntü bırakıyorlar. Dağıtmaya çalışıyorum ama yok orada kötü bir görüntü oluşuyor, çamur gibi işte.
Farı çok tozuttukları için uygulama yaparken gözümün altına epey bi' far dökülüyor.
Göz fırçalarında tüy dökülmesi olmadı ama yüz fırçalarında baya tüy dökülüyor, her kullanşta. Aydınlatıcı uyguladığımda siyah siyah tüyler yapışıyor elmacık kemiğime. Fondötenin etkisi ile almak zor oluyor yüzümden, yapıştığı için.



Memnun kaldığım 2-3 fırça oldu diğerleri öylece duruyor kullanamıyorum.
Tavsiye etmiyorum ama illa denemek istiyorsanız benim gibi çok fazla ürün almayın. Bir iki tane alıp deneyebilirsiniz. Ben artık parayı biriktirip orijinal fırça alma görüşündeyim ilk başta düşündüğüm gibi. Black Friday indirimi yaklaşıyor, orjinalini online sitesinden ya da Kozmela sitesinden sipariş edebilirsiniz. Benim bundan sonraki favori fırça markam Zoeva. O  alışverişimi de başka bir yazımda anlatırım.
Kendinize iyi bakın! Başka bir blog yazımda görüşmek üzere.
Sevgiler ❤️

Fırçaların tanesi; 2.49 Dolar
Satıcı ismi; HP Beauty
Memnun kaldıgım fırçalar; P82, E20, E15, E55, Nars

11 yorum:

  1. Ben de 1-2 1-2 almıştım genelde beğendim sadece bir tanesi sert çıktı onu da gözardı ettim artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karıştırma fırçalarını hiç sevmedim çok sertler bence keşke bu kadar çok almasaymışım :(

      Sil
  2. Karistirma fircalari gercekten berbat canim ben boyle set almamistim allahtan ama aydinlatici fircasi sahane otesi mesea yumusacik ama karistirma fircasini asla kullanmyorum ben de orjinal sigma karistirma fircam var hep onu kullaniyorum ben acikcasi baska karistirmak icin kullanmiyorum keske guzel ciksaymis ya fircalarin:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi canım ya berbat karıştırma fırçaları! Ay özellikle aydınlatıcı fırçasından da hiç memnun kalamadım. Hem sert hem de ürünü çok tozutuyor ve yüzüme yapışıyor kılı. O tüyü elmacık kemiğimden resmen tırnağımla alıyorum fondöten üzerine yapıştığı için. Memnun kalan çok kişi var bana iyileri denk gelmedi sanırım /:

      Sil
    2. Kotu olmus ya simdi yazini gorunce iyi ki set almamisim diyordum bilmiyordum zaten seti sattiklarini ben 4 fircaya 11dolar odemistim ama o aydinlatici fircasinin guzelligi der gecerim o nasi bi yumusaklik kalite anlatamam bi o iyi zaten kalem firca desen klasik onun iyiligi kotulugu belli degil😄 Zaten artik hic almiyorum yetiyor artiyor fircalar gozum kalmiyor mu soru mu tabiii ki hepsini alasi geliyor insanin da gerek yok diyorum hep😄 Olsun canim bidaha almazsin sen de bilemiyorsun iyi mi cikar kotu mu bircok orjinal cok guzel fircan var zaten onlarla devam edersin mesela bende sadece bitane orjinal sigma karistirma fircasi var inan baska da kullanmiyorum baska karistirma fircalarim da var da aliexpressten aldigim karistirma haric her sey yapilan kocaman goz fircalari hos karistirmada da ise yariyor ama sigmanin beyaz uclu karistirma fircasindan cok memnunum ben bir sey de olmadi sende yoksa bitek onu al yeter zaten:)

      Sil
    3. Ben de set almadım kuzum keşke set alsaydım daha uygun fiyata gelirdi böyle daha pahalı oldu işe yaramayan fırçalar için, tanesine 2.49 dolar ödemek /: Orjinal Sigma almak benim için biraz sıkıntılı ya. Almanya dış ülkelerden alışveriş yapmamızı istemiyor sanırım :D 22 Euro üstünü geçerse alışverişin para cezası ödüyorsun ne saçma 22 Euro'ya ben ne fırçası alayım! Bursa Zoeva markası var onu alıyorum artık, çok kaliteli. Sen de tanışırsın yakında o markayla :D ❤️

      Sil
    4. Amiiiiin:D Zoevanin fircalarinda hep gozum var zaten cok kaliteliler oyle gorunuyorlar yani bakaim artik:D

      Sil
  3. Bende ali expressten fırça aldım baya uygun bir fiyata 7-8 tane fırça geldi hepside harika cıktı memnun kaldım. Siz beğenmedim diyince cok üzüldüm :/ Hepsi gerçek gibi duruyor ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çoğu kesim çok memnundu ben de yorumlara güvenerek aldım ama ben memnun kalamadım /: kılları çok sert geldi, karıştırma fırçaları berbat görevini yapmıyor! Bilmiyorum sevemedim ben /: Görünüş olarak gerçekten aynılar ama işlev olarak orijinal Sigma'nın yanından geçemezler.

      Sil
  4. Güzel günlerde kullanın<3.Hep alışveriş yapmak istediğim ama çekindiğimde bir yer aliexpress:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, satıcıların puanları çok önemli. Güvenilir satıcılar kendini belli editör puanlarından. Kozmetik almadığınız sürece sorun olmaz kozmetik gümrüğe takılıyor diye biliyorum.

      Sil