30 Ağustos 2016 Salı

REVLON COLORSTAY FONDÖTEN || NORMAL KURU CİLTLER || 250 FRESH BEIGE

Herkese yeniden merhaba!



Bugün, tamamen bitirdiğim bir üründen bahsedeceğim. Sonuna kadar hunharca kullandığım fondötenim, Revlon ColorStay Fondöten. Ben bu fondöteni geçen sene yılbaşı indiriminde Watsons'tan satın aldım. Yaklaşık 2 sene önce cildime hiç bir şekilde ten ürünü uygulamazken, uygulamaya başladıktan sonra asla kalın yapılı fondötenlere yaklaşmazken, bu fondöteni nasıl oldu da sevdim? Watsons Revlon markasını ülkemize ilk getirdiği andan itibaren, bu fondöten üzerine güzel övgü dolu yorum yapmayan blogger ve vlogger kalmadı. Eee hâl böyle olunca  ben de epey merak etmeye başladım ve karşıma çıkan ilk indirimde satın aldım.



Fondötenin iki çeşidi mevcut; Normal/Dry Skin (Normal-Kuru Ciltler) ve Combination/Oil Skin Yağlı&Karma Ciltler için. Benim cildim kuru olduğu için ben normal versiyonunu satın aldım.

 Ben bu fondöteni neden sevdim?



Öncelikle yüksek kapatıcılığı var, fondötende  sevmediğim özellik olsa da bu üründe çok hoşuma gitti. Çünkü cildinizle bütünleşiyor, maske gibi durmuyor. Yüzünüzde kadife gibi bitiş bırakıyor. Spf 20 içeriyor. Fondötenin kıvamı ne çok koyu ne de çok akışkan, tam kararında. Önemli olan nokta birden tüm yüzünüze fazla fazla uygulamayin. O zaman maske görüntüsüne düşebilirsiniz, ben ilk aldığımda bu yanlışa düşmüştüm. Azar azar uygulayın yetmezse ikinci katı da uygulayabilirsiniz ince bir şekilde.  Sabitlenmesi çok iyi! Ve en sevdiğim yanı da oksitlenmiyor olması. Kalıcılığına gelecek olursak yok 24 saat kalıcı yok 42 saat kalıcı vaatlerine inanmam hiç bir üründe. Ama bu ürün çok kalıcı. Sabah 8'de sürüp akşam geç saatlere kadar beni idare ettiğini bilirim. İşte bu yüzden çok seviyorum. Ayrıca tam bir özel gün fondöteni. Düğünlerde, sıcak yaz günlerinde kalıcılığı ile sizi çok güzel idare eder. Ben yazın böyle ağır ürün kullanmayı sevmiyorum, hatta genelde fondöten hiç sürmüyorum yazın. Ama özel bir yere gideceksem ya da içimden o gün özene özene makyaj yapmak geldiyse bu fondöteni uyguluyorum. Bendeki rengi 250 Fresh Beige. Esmer-buğday tenliler için uygun. Bana 1 ton açık geliyor gibi. Bu arada her iki çeşit fondötenin numaraları ayrı. Mesela bendeki rengin fondöteni yağlı ciltler için olan versiyonda aynı değil. Başka numarası var.

Neyse yine çok konuştum bir ürün üzerine. Peki sevmediğim özelliği yok mu? Tabi ki var!
- Öncelikle bence bu fondöten, fazla uygulanırsa çizgileri belli ediyor maske kıvamında görünüyor. Azar azar, ince olarak 2 kat uygulamak en doğrusu! Tek seferde bolca yüzünüze uygulamaya kalmayın benden söylemesi!
- Gözenekleri daha çok ön plana çıkarıyor. Bunu da gözenek küçültücü baz ile gizliyorum.
- Pompasız oluşu benim için işkence. Ürünün bir miktarı ziyan oldu.



Ben Real  Techniques Expert Face Brush ile tampon hareketle uygulayıp, nemli sünger ile üzerinden geçiyorum. Sünger ile daha doğal, tamamen kendi cildimmiş görüntüsüne ulaşıyorum.




Bu arada, Revlon ColorStay Estee Lauder Double Wear fondötene muadil gösteriliyor. Ben o fondöteni kullanmadığım için bir yorumum yok.

Bittiğine üzüldüm gerçekten. İndirimde kesinlikle alacağım, ben Türkiye'ye geldiğimde indirimde olduğu döneme denk gelirim umarım.
Kalıcı ve yüksek kapatıcılığı olan, uygun fiyatlı bir fondöten arıyorsanız kesinlikle şans vermelisiniz. Herkesin makyaj çantasında olmalı. Özel günler için çok ideal!

Watsons'tan ulaşabilirsiniz.
Fiyati; 49.90
Sevgiler ❤️

32 yorum:

  1. Fondöten ararken Watsons'ta denediğim bir üründü gerçekten yüze çok iyi oturuyor birde pudrası vardı orda ki bayan onla birlikte denemişti çok güzel durdu yüzümde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben pudra kullanmayı sevmediğim için bakmadım ama eminim o da çok güzeldir. Pudrasız bile çok iyi sabitlenmesi, kalıcılığı :)

      Sil
  2. ben fondöten kullanınca aniden sivilceler başlıyor kullanamıyorum maalesef bir tür fobi yani :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz daha iyi bilirsiniz alanınız aslında :D ama gerçekten öyle düşününce psikolojik olarak çıkıyor. Benim cildimde sivilce yapmadı, cilt tipinize göre seçerseniz sorun olmaz bence.

      Sil
  3. Başka bir Revlon fondöten var o bitmeden de alamıyorum bunu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Watsons'ta kurban bayramı indirimi başlar önümüzdeki günlerde, bir şans verin ☺️❤️

      Sil
  4. Hem cizgilerim var hem gözeneklerim, ben de merak ediyordum yagli ciltler olan versiyonunu ama almadim henuz simdi ikilemde kaldim :/ Ellerine saglik canimcim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ❤️❤️❤️ İlk aldığımda dedim ki, heh Müge gene herkesin çok beğendiği ürünü aldın memnun kalmadın noldu. Elimin ayarı yok bolca uyguluyordum, burun kenarlarımda birikiyordu maske gibi duruyordu. Ama dediğim gibi azar azar uygulayınca bayıldım. Kalıcılığını, sabitlenmesini çok seversin. Dene bence canımmmmmm:)

      Sil
  5. Ya ben kuru ciltler için lan serisinde rengimi bulmuştum onnda yüzümdeki duruşunu hiç sevmedim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalın uygulamış olabilirsiniz /: nemli süngerle azar azar uygulayın beğenirsiniz eminim ☺️

      Sil
  6. En sevdiğim fondöten bu, kesinlikle harika. Ürünün ambalajını değiştirdiler pompalı yapıldı elimdeki nerdeyse biticek bende alıcam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anaaam gerçekten mi, pompalı oldu demek he :D Ben de kesin alacağım pompası olsa da olmasa da :) İndirimde 30 küsür TL'ye düşüyordu gerçekten o fiyata mükemmel ötesi bir fondöten. Ne şanslısınız önümüz kurban Bayramı indirimler başlar yakında Watsons'ta ☺️❤️❤️

      Sil
  7. Faydalı yazı için teşekkürler mutlulukla kullanın :))

    YanıtlaSil
  8. benim cildim yağlı/karma. almamak için zor tutuyorum bu fondöteni revlon almadığım için. ama harika bir ürüne benziyor gerçekten o kadar kişi boşa seviyor olamaz =) eline sağlık, güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen gerçekten o kadar kişi boşa seviyor olamazmış, al dene al dene :D önümüz bayram indirimi ☺️

      Sil
  9. Pompasz olduğu için almak istemediğim ama merak ettiğim bir urun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni ambalajı pompalı olmuuuuş, hâlâ indirim varken bakın ☺️

      Sil
  10. Arkadaşım vasıtasıyla kullandım bu ürünü ama şimdi rengini bulamıyorum ve watsonsların hepsindede yok. Çok memnun kaldım oysaki ben.
    Bu arada blogunuzu takibe aldım bende beklerim :)
    pelorina.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bulursunuz en kısa zamanda 🙏🏻💗 Ben de takipteyim, sevgiler :)

      Sil
  11. Geçen haftalarda indirimde 25 tl ydi, gerçekten dediğiniz gibi herkes memnun siz de bu kadar seviyorsunuz, ilk fondötenim olabilir o zaman kendisi :)) Özel günler için dursun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimki bitti ve çok özlüyorum! Türkiye'ye gelince ilk iş bakacağım ve indirimdeyse hiç düşünmeden alacağım yenisini. Ben de fondöten hiç kullanmazdım son 2 senedir kullanmaya başladım bu fondöten kendini çok sevdirdi örtücü olmasına rağmen ❤️ siz de memnun kalırsınız inşallah.

      Sil
  12. Revlon colorstay combination oily aldım hangi cilt tipine uygun acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağlı ciltlere uygun olanını almışsınız.

      Sil
    2. Benim cildim çok yağlı esmerimm ben hangisini kullanmalıyımmm yardımcı olur musunuz :)

      Sil
    3. Cildin çok yağlı benimde esmerim hangisi uyar cildime yardımcı olur musunjz

      Sil
    4. Renk konusunda yardımcı olamam. Alırken deneyip bakıp öyle alın. Yağlı ciltler için uygun olanı üzerinde "combination oily" yazan.

      Sil
  13. bende buğday tenli ve kuru ciltliyim sizdeki söylediğiniz renk sarı alt tonlu mu acaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sarı alt tonlu. Ben de buğday-esmer tenliyim rengi bana yarım ton 1 ton gibi açık kalıyordu ama seve seve kullandım yine aynı rengi satın alırım sanırım.

      Sil
    2. Tam olarak kaç numara olduğunu yazarmısınız lütfen çünkü bende buğdaay tenliyim internetten sipariş edicem tam olarak kaç numarasını almalıyım yardıöcı olursanız sevinirim teşekkürler :)

      Sil
    3. 250 Fresh Beige rengi. Kuru ya da normal bir cildiniz varsa bu renk size uyar büyük ihtimalle. Bana yarım ton kadar açık kalıyor ama başka bir rengini alsam o da açık gelirdi. Profilimden resmime bakın benimle aynı cilt tonuna yakınsanız olur büyük ihtimalle size de.

      Sil
  14. Karma cıltlı olmama ragmen fresh bej kuru cıltler ıcın olanda vardı ve muhtesem renk aldım ıyıkıde aldım nemlı sungerle kullanıorum yaglandırmıo kalıcı daha ne olsun sevgıler❤️

    YanıtlaSil