20 Eylül 2015 Pazar

MAYBELLINE DREAM FRESH BB KREM



Merhabalar herkese! 
Bugün size memnup kalıp severek kullandığım bir üründen bahsedeceğim. Bu ürünü ilk, seneler önce sevgili Su'nun videosunda görmüştüm.(Londra'da Bir Türk Kızı) 
Baya bi' beğendiğini söylemişti ben de o zamanlar bu tarz ürün kullanmadığım için pek dikkatimi çekmemişti. Geçen bayram indiriminde tanışma fırsatı buldum sevgili BB kremimle. İyi ki de tanışmışız. Yani açıkçası fondöten,bb krem vs tarzı şeylere 23 yaşıma girdikten sonra ihtiyaç duymaya başladım. Onun için bu tarz konularda yolun başında sayılırım daha denemek istediğim çoook fondöten var!



Gelelim BB kremin özelliklerine; 


Ürün fotoğrafta görüldüğü gibi bir ambalaja sahip. 30 ml'lik kapaklı bir tüp içerisinde. 



Sevmediğim tek özelliği bu sanırım. Hem hiç hijyenik değilmiş gibi hem de kapağına bulaşıp ziyan oluyor ürünün bir kısmı.

Ürünün vaat ettikleri;



8 ETKİ BİR ARADA BB KREM
1- Doğal ışıltı kazandırır.
2- Cilt tonuna uyum sağlar.
3-SPF 30 ile güneş ışınlarından korur.
4- Gün boyu nemlendirir.
5- Cilt kusurlarını kapatır.
6- Yağ içermez.
7- Gözle görünür pürüzsüzlük sağlar.
8- Taze bir görünüm sağlar.



Öncelikle şunu söylemeliyim ki, yağlı ciltlerin kesinlikle uzak durması gereken bir ürün. Bu ürünün bir de yağlı ciltler için olan  pure versiyonu var. Benim cildim kuru-karma, yağlı ciltler için olanını da denemek istiyorum bir ara.

Sevmediğim iki özelliği var. Birincisi ambalajı ikincisi ise yüzümde yapış yapış bir his bırakması. İlk sürdüğümde yapış yapış sanki nemlendirici sürmüşüm gibi oluyor daha sonra cildim tarafından emiliyor. Aslında ikinci sevmediğim özelliği görevini yerine getirdiğini gösteriyor.

Sevdiğim özellikleri ise, cildime çok güzel bir ışıltı katıyor. İlk sürdüğümde yüzümde çok pembe alt tonlu kalıyor ancak cilt tonumla bütünleşmesi fazla zaman almıyor. En sevdiğim özelliği ürünün rengi. Bendeki medium rengi. Esmer arkadaşlarım beni anlayacaklardır, ben ne zaman BB krem ya da fondöten almak istesem esmerler için olan renkleri hep turuncumsu olur. Yüzümde bir tuhaf durur o ürün. Ama bu ürünün rengi benim cildimle birebir aynı oluyor.

Sanki yüzüme nemlendirici sürmüş gibi hissediyorum.Cildimi nemlendiriyor. Çok akışkan bir yapıya sahip onun için dikkat etmek lazım. Çok fazla gözenek sorunum yok ancak bu ürünle gözeneklerimin biraz da olsa küçüldüğünü hissediyorum. Kapatıcılığı azdan ortaya doğru.

Ürünün 30 SPF içermesi en büyük artısı! Yazın denizde, havuzda bile yanımdaydı.





Ben bu ürünü en çok süngerlerle uygulamayı seviyorum. İlk Real Techniques markasının süngeri ile uyguluyordum. Ancak şimdi yeni keşfim olan Avon'un süngeri ile uygulamaya başladım. Ben sonuçtan çok memnun kaldım benim için ayrılmaz ikili oldular. Avon'un makyaj süngerini pek çok blogger arkadaşım beğenmemiş olsa da ben çok beğendim süngerin sert oluşunu.

Sanırım söyleyeceklerim bu kadar. Bu ürünü bir de makyaj bazı ile kullanıp deneyeceğim o zaman ki yorumumu güncellerim yazımın altına.

Özetlemem gerekirse; Maybelline Dream Fresh BB krem günlük kullanıma çok uygun.
Yağlı ciltlerin uzak durması gereken ve kapatıcılıktan fazla beklentisi olmayan ama cildime doğal bir ışıltı versin diyenler için çok uygun bir BB krem.

Umarım yazım almak isteyenlere ya da bu tarz bir ürün arayışı içinde olanlara bir fikir olmuştur.

Sevgiler herkese 








8 yorum:

  1. Bende kullanıyordum bu bb kremi ve benimde cildimde biraz yapış yapış his bıraktığı için bittikten sonra tekrar almadım. Yazın da çok iyiydi her özelliğine değinmişsin ayrıntılar bol boldu :) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya evet yapış yapış bırakıyor ama bütün ıslak bitişli fondötenlerde aynı sorun vardır diye tahmin ediyorum. Bilmiyorum şimdilik çok seviyorum. Sevgileer

      Sil
  2. Geçenlerde ya watsons yada gratis , ikisinden birinde görmüştüm fandoten kullanamadığım için bb krem bakıyordum . Gerçekten çok yağlı .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yağlı bir yapısı yok tabi bana göre. Belki sizin cildiniz karma ya da yağlı cilttir. T bölgemde parlama yapıyor bende de. Dediğim gibi şimdilik çok seviyorum daha iyisini bulana kadar kullanmaya devam :D

      Sil
  3. Paylaşım için teşekkürler.Bu arada blogumda çekiliş düzenliyorum, beklerim:)

    YanıtlaSil
  4. En sevdigim bb kreem. Yazinizi cok begendim bu arada ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederim ♡ Benim de en sevdiğim bb krem :)

      Sil